Tahniah Anda Memilih Untuk Mempelajari Al-Quran.

Semoga Menjadi Catitan Amalan Baik Kepada Anda.

Adakah Saya Akan Pandai Membaca Al-Quran Selepas Menyertai Kelas Ini?

Insyaallah. Semoga anda boleh membaca Al-Quran. Kelas ini tidak menjaminkan anda, namun pihak kami telah menyediakan modul2 yang sebaiknya untuk anda. Proses pembelajaran mestilah diulang selalu jika ingin mendapatkan kesan yang pantas.

Berapakah Tempoh Pembelajaran?

Tempoh Pembelajaran Al-Quran Mengikut Tahap. Kita mempunyai 3 tahap pembelajaran. ASAS (3 Bulan) . Tajwid (3 bulan) dan Talaqqi (3Bulan). Jika anda seorang yang cepat belajar, dalam tempoh 6 bulan Pembelajaran insyaallah boleh membaca Al-Quran dengan Baik.

Berapakah Yuran Pembelajaran?

Yuran Pembelajaran Hanya RM100 Sebulan. Kita terpaksa mengenakan yuran kerana pusat pembelajaran ini bukanlah pusat hasil Wakaf dan derma. Kami menanngung Kos Sewa, Guru , Pengurusan Dan Bahan Api dan air untuk kegunaan semua.

Adakah Ada Program Lain?

Ya. Kami Ada Program untuk kanak-kanak dan remaja untuk Al-Quran dan Hafazan. Pertanyaan lanjut boleh whatsapp ke 014-3305548.

Perlukah Saya membawa Al-quran atau Iqra' untuk kelas ini?

Tidak Perlu. Anda cuma perlu bawa Al-Quran Semasa Kelas ditahap Tallaqi.

Adakah Pusat Pembelajaran Ini Diiktiraf?

Ya. Pusat pembelajaran ini disokong oleh JAKIM dan Mufti2 seluruh Malaysia. Pusat pembelajaran ini juga mendapat 4 malaysia books of records untuk kaedah pembelajaranya.

Bilakah Kelas Bermula

Untuk Pengambilan Mei, kelas akan bermula pada 13 Mei 2017 pukul 12.00 tengahari hingga 2.00 petang.

Dimakah Kelas Akan Diadakan.

Kelas akan diadakan di Kelas Bimbingan Al-Quran Ampang, 56AF 1st Floor (front), Jalan Kosas 1/5, Taman Kosas 68000 Ampang, Selangor.

Terima Kasih Kerana Telah Membaca Kesemua Soalan Lazim. Anda Boleh mendaftarkan diri anda dibawah. Jumpa Anda dikelas nanti. Insyaallah.